Reining & Cutting

Bli riktig westernryttare

Behärskad precision i reining, cutting & westernridning.

Utforska konsten av Horsemanship och grunderna i westernridning medan vi vägleder dig mot tävlingsframgång inom Reining och Cutting. Låt oss forma dig till en skicklig ryttare!

Vårt instruktörsteam har en samlad erfarenhet på över 60 år inom Reining & Cutting. Vi har inte bara tränat hästar och utbildat elever, utan också hållit clinics och tävlat i disciplinerna, ackumulerande tusentals ridtimmar och samarbeten med otaliga hästar.

Upptäck våra utbildningsprogram och lektionsupplägg här på vår sida och få en unik inblick i vår passion och kunskap. Håll ögonen öppna för våra kommande Clinics och tävlingar – spana in våra sociala medier eller vår sida för de senaste uppdateringarna. Och om du vill veta ännu mer, tveka inte att kontakta oss på info@longvalley.se. Välkommen till en värld av riderfarenhet och hästkunskap!

Reining & Cutting, riktig westernridning

Reining & Cutting, riktig westernridning

Precision, samarbete och skicklighet mellan ryttare och häst.

Reining och Cutting är två discipliner inom westernridning som fokuserar på precision, samarbete och skicklighet mellan ryttare och häst.

Reining är en konstform som kräver skicklig styrning och kontroll i olika mönster av hastighet och stopp. Det inkluderar snabba och smidiga rörelser som spins och sliding stops.

Cutting å andra sidan är en disciplin där hästen arbetar med boskap, särskilt en ko som separeras från resten av boskapen. Det handlar om att visa hästens naturliga förmåga att hantera boskap och hålla sig före och i synk med koens rörelser.

Båda disciplinerna kräver hög precision, en stark kommunikation mellan ryttare och häst samt enastående samarbete mellan de två för att uppnå önskade resultat på tävlingsnivå.