LONG VALLEY RANCH

Långängens gård  |  155 93 Nykvarn

  • Facebook
  • Instagram

Kurser & ridskola

På Long Valley Ranch tar vi emot hästar inom ett flertal verksamhetsområden såsom privatuppstallning, inridning, träning & försäljning.

Vi har även en form av ridskola med löpande lektioner för dig som inte har egen häst, vårt rookie-program.

Vi tar emot både företag och privat personer för boende, kurser och aktiviteter på vår ranch.

ROOKIE-PROGRAM OCH LEKTIONSKORT

Vårt Rookie Program är utvecklat för dig som vill lära dig Horsemanship, Westernridning, Reining & Cutting men som inte har möjlighet att ha en egen häst. Som Rookie Elev erhåller du en fast lektionstid / vecka under våra lektionsterminer Jan till Juni samt Aug till Dec. Göran Lindström & Henrik Steiner ansvarar för lektioner.
Rookieprogrammet Våren 2020 löper från den 14:e januari till den 13:e juni och innefattar 23 lektionstillfällen.
Som fast elev förbinder du dig / termin precis som en vanlig ridskola. Under våren har vi 2 lördagar avsatt för igenridning av missade lektioner vid sjukdom eller annan frånvaro. (Se Kalender).
Som Fast Rookie Elev betalar du 2.300.- / månad under perioden Januari till Juni.
***Det går inte att avboka en terminsplats under terminen.
I mån av plats upplåter vi Lektionskort till dig som har svårt att binda dig till en fast lektionstid varje vecka.
Ett lektionskort innefattar 5 lektioner till en kostnad om 3.750.- med ett lektionskort är kostnaden / lektion 750.- vilket innefattar 60 minuters ridning där 30 minuter utgör privat lektion till dig som ryttare.

FT-REINING-PROGRAM

Henrik Steiner och Julia Ögren hanterar vårt FT-Reining-program. Tillsammans med Fredrik Thomsson har vi träning varje vecka för våra Reining-elever. Henrik håller lektioner varje vecka och minst 1 gång per månad har Henrik och Julia en helgkurs tillsammans för våra reining-elever.

Vår mentor Fredrik Thomsson finns med från Texas och bistår med råd och tips för våra elever.

KURSER & AKTIVITETER

Vi har varje månad minst två helger avsatta för lektioner / träning med någon av våra instruktörer, både för dig med egen häst och för dig som vill komma och rida någon av våra hästar.
Är ni ett sällskap som vill komma tillsammans så kan ni boka en prova på dag, en Ranch Weekend eller ett besök för kortare ridning. henrik@longvalley.se svarar på frågor om våra kurser och aktiviteter.

RANCH WEEKEND

En Ranch Weekend ger dig möjlighet att boka en fredag-söndag med boende för dig och din häst på vår Ranch. Det går naturligtvis bra att komma utan häst och boka lektioner på våra hästar. För priser på våra kurser och aktiviter så framgår dessa i vår kalender.

CLINICS

Våra tränare kommer från USA, Europa & Skandinavien för att hålla clinics på Long Valley Ranch. Se vår FB för löpande uppdatering om vilka som är på väg för clinic på Long Valley.

B&B

(Bed & Box)

Vi håller alltid ett antal boxar för kurser, clinics och korttids uppstallning. Ibland behöver vår vänner och gäster mellanlanda på Ranchen under längre resa, ibland vill de komma till Ranchen för att träna på vår anläggning.
Mail till henrik@longvalley.se för bokning av B&B! Boxkostnad / Dygn är 300.- per häst och Boende kostnad / dygn per person är 300.- 

PROVA-PÅ-DAG

En Prova-På-Dag innebär att vi tar hand om er från 10.00 till 16.00. Det är en dag fylld med ridning, instruktioner för dig som är intresserad / nyfiken på att rida en westerntränad häst. Se vår Facebook för aktuella dagar.
Du kan alltid boka en egen dag med minst 4:a personer och max 12 personer.
Vi har Ingen Kontanthantering!
Du betalar dina lektioner, kurs eller bokning genom faktura eller Swish!