Kurser & ridskola

På Long Valley Ranch sker alla lektioner, alla kurser och all utbildning på vältränade och välutbildade American Quarter & American Painthorses.

Vår instruktörer är Göran Lindström, Julia Ögren, Martina Erlandsson & Henrik Steiner, tillsammans har vi tränat hästar, utbildat elever, haft clinics och tävlat inom våra discipliner Reining & Cutting i mer än 60 år tillsammans med tusentals ridtimmar och tusental hästar.

Vi lär ut Horsemanship, grunder i westernridning samt utvecklar ryttare för tävling inom Reining eller Cutting, vi är vana att anpassa varje lektion till våra elevers kunskaper, våra elever är allt från nybörjare till tävlande elever.

Vi har en form av ridskola med löpande lektioner för dig som inte har egen häst, vårt rookie-program är uppbyggt för alla som vill vara med våra hästar och lära sig western ridning, horsemanship, cutting och reining.

Vi tar emot både företag och privat personer för boende, kurser och aktiviteter på vår ranch.

ROOKIE-PROGRAM / PROVA PÅ / LEKTIONSKORT

Vårt Rookie Program är utvecklat för dig som vill lära dig Horsemanship, Westernridning, Reining & Cutting men som inte har möjlighet att ha en egen häst. Som Rookie Elev erhåller du en fast lektionstid / vecka under våra lektionsterminer Jan till Juni samt Aug till Dec. Göran Lindström & Henrik Steiner ansvarar för  all lektions verksamhet. Både Henrik och Göran har tränat i USA, Tävlat inom och utanför Sverige och har en lång lista med framgångsrika egna vinster samt elever med framgångar.
Rookieprogrammet hösten 2020 löper från den 18:e augusti till den 11:e december och innefattar 17 lektionstillfällen. Som fast elev förbinder du dig / termin precis som en vanlig ridskola. Under våren har vi 2 lördagar avsatt för igenridning av missade lektioner vid sjukdom eller annan frånvaro. (Se Kalender).
Som Fast Termins / Rookie Elev betalar du 2.750.- / månad under perioden augusti till december.
***Det går inte att avboka en terminsplats under terminen.
Lektionskort är för dig som har svårt att binda dig till en fast lektionstid varje vecka.
Ett lektionskort innefattar 5 lektioner till en kostnad om 4.250.- med ett lektionskort är kostnaden / lektion 850.- vilket innefattar 60 minuters ridning där 30 minuter utgör privat lektion till dig som ryttare.
Lektionskortet nyttjar du för lektioner under tisdagar, onsdagar, torsdagar samt under de fredagar och helger
vi har lektionsridning.
Första gången du kommer till oss går vi igenom vårt stall, våra hästar,
våra rutiner, vi är med under sadling, framridning, lektion, avskrittning, avsadling och går igenom de rutiner som våra fasta termins elever och fasta elever med lektionskort följer.
Lektioner går att boka under tisdagar, onsdagar och torsdagar samt 1 fredag / månad samt de helger vi har lektionshelger, se vår kalender.
För våra nya elever är första lektionskostnaden 1.000.- då vi startar lektioner redan i stallet, när du lärt dig våra
rutiner kan du sedan bli termins elev eller skaffa ett 5 lektionskort. 

FT-REINING-PROGRAM

Henrik Steiner och Julia Ögren hanterar vårt FT-Reining-program. Tillsammans med Fredrik Thomsson har vi träning varje vecka för våra Reining-elever. Henrik håller lektioner varje vecka och minst 1 gång per månad har Henrik och Julia en helgkurs tillsammans för våra reining-elever.

Vår mentor Fredrik Thomsson finns med från Texas och bistår med råd och tips för våra elever.

KURSER & AKTIVITETER

Vi har varje månad minst två helger avsatta för lektioner / träning med någon av våra instruktörer, både för dig med egen häst och för dig som vill komma och rida någon av våra hästar.
Är ni ett sällskap som vill komma tillsammans så kan ni boka en prova på dag, en Ranch Weekend eller ett besök för kortare ridning. henrik@longvalley.se svarar på frågor om våra kurser och aktiviteter.

RANCH WEEKEND

En Ranch Weekend ger dig möjlighet att boka en fredag-söndag med boende för dig och din häst på vår Ranch. Det går naturligtvis bra att komma utan häst och boka lektioner på våra hästar. För priser på våra kurser och aktiviter så framgår dessa i vår kalender.

CLINICS

Våra tränare kommer från USA, Europa & Skandinavien för att hålla clinics på Long Valley Ranch. Se vår FB för löpande uppdatering om vilka som är på väg för clinic på Long Valley.

B&B

(Bed & Box)

Vi håller alltid ett antal boxar för kurser, clinics och korttids uppstallning. Ibland behöver vår vänner och gäster mellanlanda på Ranchen under längre resa, ibland vill de komma till Ranchen för att träna på vår anläggning.
Mail till henrik@longvalley.se för bokning av B&B! Boxkostnad / Dygn är 300.- per häst och Boende kostnad / dygn per person är 300.- 

PROVA-PÅ-DAG

En Prova-På-Dag innebär att vi tar hand om er från 10.00 till 16.00. Det är en dag fylld med ridning, instruktioner för dig som är intresserad / nyfiken på att rida en vältränad American Quarter / American Paint Horse westerntränad för Reining, Cutting eller Ranch arbete. En prova på dag kostar 2.500.- / pp, vi har endast möjligt att genomföra prova på dgr under tisdagar, onsdagar och torsdagar samt under våra lektions weekends om ni är sällskap på minst 6 och max 8 personer. 
***UTERITTER!
Vi tar INTE emot sällskap för enbart uteritter då våra hästar är välutbildade Ranch, Cutting och Reining hästar.
Under en Ranch Weekend avslutar vi ofta helgens ridpass med en längre uteritt, men vi tar INTE emot ryttare, sällskap som enbart vill komma på uteritter med hänsyn till våra hästar.
Vi har Ingen Kontanthantering!
Du betalar dina lektioner, kurs eller bokning genom faktura eller Swish!

LONG VALLEY RANCH

Långängens gård  |  155 93 Nykvarn

  • Facebook
  • Instagram